esha_cool_roof

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ ΨΥΧΡΩΝ ΣΤΕΓΩΝ – COOL ROOFS

Ως ψυχρή στέγη ορίζεται ένα σύστημα κάλυψης της οροφής ενός κτιρίου το οποίο χαρακτηρίζεται από τον υψηλό συντελεστή ανακλαστικότητας της ηλιακής ακτινοβολίας (SR), δηλαδή την ικανότητά του να ανακλά στην ορατή, στην υπέρυθρη και στην υπεριώδη περιοχή του ηλιακού φάσματος.

Παράλληλα μια ψυχρή στέγη χαρακτηρίζεται από τον υψηλό συντελεστή εκπομπής θερμότητας (ε) που αναφέρεται στην ικανότητά της να απελευθερώνει θερμότητα υπό μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας. Εκτός όμως από το συντελεστή ανακλαστικότητας και το συντελεστή εκπομπής ένα ψυχρό υλικό χαρακτηρίζει και ο δείκτης ανακλαστικότητας στην ηλιακή ακτινοβολία (SRI), που προσδιορίζει την ικανότητά του να ανακλά την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία και να αποβάλλει υπό μορφή υπέρυθρης την ενέργεια που έχει απορροφήσει.

Cool roofs, αναπροσαρμογή από πηγή: www.coolroofs.org

Cool roofs, αναπροσαρμογή από πηγή: www.coolroofs.org

Γίνεται εύκολα κατανοητό, πως αυξάνοντας την ανακλαστικότητα και την αποβολή της ηλιακής ακτινοβολίας μιας στέγης, μειώνεται η θερμοκρασία αυτής παραμένοντας δροσερή κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Αυτό συνεπάγεται και μείωση της θερμότητας η οποία εισέρχεται στο κτίριο, άρα και μείωση της θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος, (δεδομένου ότι η διαβίβαση θερμότητας από μια πιο δροσερή επιφάνεια είναι χαμηλότερη).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΥΛΙΚΩΝ COOL ROOF

Η χρήση των ψυχρών υλικών (COOL ROOF):

  • αυξάνει τη διάρκεια ζωής του δώματος, λόγω της μειωμένης θερμικής καταπόνησης και των μικρότερων θερμοκρασιακών διακυμάνσεων μεταξύ ημέρας και νύχτας, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις δαπάνες συντήρησης.Διατηρεί τη θερμοκρασία του δώματος κατά 28 -33°C ψυχρότερη σε σχέση με τη θερμοκρασία μιας συμβατικής στέγης
  • Βοηθάει την εξοικονόμηση ενέργειας για ψύξη σε κλιματιζόμενους χώρους για καθημερινή χρήση κατά τη θερινή περίοδο, έχει αποδεικτεί πως είναι της τάσης των 10-30% μειώνοντας κατ’αντιστοιχία το φορτίο αιχμής.Βελτιώνει την καλύτερη θερμική άνεση των χρηστών του κτιρίου
  • Μείωση του αστικού φαινομένου της θερμικής νησί- δας (Urban Island effect), καταπολέμηση δηλαδή της τάσης των κέντρων των πόλεων να εμφανίζουν υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την ύπαιθρο που τις περιβάλλει.
  • Μείωση των εκπομπών του CO2

YΛΙΚΑ COOL ROOF ΤΗΣ ESHA

H ESHA διαθέτει μία ευρεία γκάμα από «ψυχρά υλικά», τόσο επαλειπτικά όσο και ασφαλτικές μεμβράνες, τα οποία προστατεύουν το κτίριο από την υγρασία και την ηλιακή ακτινοβολία ταυτόχρονα.

1. Ασφαλτικές Μεμβράνες

ESHADIEN ULTRA WHITE

ESHADIEN PAL

ESHAELASTAN PAL

ESHAFIN PAL

 

2. Αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες

ESHASTICK ULTRA WHITE

ESHASTICK ALPES

ESHASTICK PAL

3. Ασφαλτικές μεμράνες Κεραμοσκεπής

ESHAROOF REFLECT

4. Πολυμερή Επαλειπτικά

ESHAHYBRID

ESHADESMOLAST

ESHADESMOSEAL

ESHACRYCOAT

5. Ασφαλτικα Διαλύματα

ESHALUMIN

Gallery

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *