Εφαρμογεσ

Εκτατικός τύπος - Φυτεμένο δώμα / Πράσινη στέγης EshaOxygen με κλασσική θερμομόνωση

Εκτατικός τύπος φυτεμένου δώματος. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναφέρεται στην κατασκευή φυτεμένου δώματος εκτατικού τύπου EshaOxygen, σε δώμα με κλασσική θερμομόνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτική τεχνική περιγραφή, αρχεία σε μορφή AUTOCAD και τεχνικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα πωλήσεων της ESHA στο 210-55 18 700 και στο sales@esha.gr

Επίσης μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τεχνικές περιγραφές και σχέδια κάνοντας εγγραφή στο ακόλουθο κουμπί:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γενικά για την εφαρμογή

Εκτατικός τύπος φυτεμένου δώματος. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναφέρεται στην κατασκευή φυτεμένου δώματος εκτατικού τύπου EshaOxygen, σε δώμα με κλασσική θερμομόνωση.

Τεχνικά Σχέδια

1.  Λεπτομέρεια 2-D, στηθαίο χωρίς σοβά, συμβατικού φυτεμένο δώμα- εκτατικού τύπου, με διπλή στεγανωτική αντιρριζική στρώση

2. Λεπτομέρεια 2-D, υδρορροή, συμβατικού φυτεμένο δώμα- εκτατικού τύπου, με διπλή στεγανωτική αντιρριζική στρώση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τεχνική Περιγραφή

Προετοιμασία επιφάνεια

Προηγείται καλός καθαρισμός της επιφάνειας για την απομάκρυνση κάθε χαλαρού σημείου και σκόνης.Εάν απαιτείται γίνεται χρήση υδροβολής υψηλής πίεσης. Για την άμβλυνση της γωνίας ανόδου της στεγανωτικής και συγχρόνως ατμοφρακτικής μεμβράνης τοποθετείται ειδικό τεμάχιο EshaPerimetric Fillet από ειδικό πλαστικό γωνίας 45ο, διαστάσεων 4,5 x 4,5cm μήκους L=110cm, το οποίο αγκυρώνεται στο υπόστρωμα με χρήση ασφαλτικής μαστίχης EshaSealer No1.

Φράγμα υδρατμών

Δημιουργία ισχυρού φράγματος υδρατμών καθώς και στεγανωτικής στρώσης όπως παρακάτω:

α. Επάλειψη της επιφάνειας με ασφαλτικό αστάρι τύπου ...Για περισσοτερες πληροφορίες εγγραφείτε στο site μας

Τα σχέδια και οι τεχνικές περιγραφές αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ESHA και διέπονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα Κτήρια Που Παράγουν Οξυγόνο

Θέλουμε κτήρια που είναι πράσινα και όμορφα.
Που προστατεύονται από το κρύο, τη ζέστη, το νερό, την ηχορύπανση.
Που αποταμιεύουν το νερό της βροχής και δεν πλημμυρίζουν τους δρόμους.
Που εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Η κορυφαία τεχνολογία στην πράσινη στέγη

ΟΦΕΛΗ

Οφέλη από μια πράσινη στέγη

Αναπαραγωγή Βίντεο

EshaOxygen

Κορυφαία Τεχνολογία Στην Πράσινη Στέγη

Η Esha, η Ελληνική βιομηχανία που έχει ταυτίσει το όνομά της με την έννοια της ποιοτικής στεγάνωσης  και η Nophadrain, η Ολλανδική εταιρία με τα πλέον καινοτόμα συστήματα αποστράγγισης, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν στην αγορά το EshaOxygen, το κορυφαίο σύστημα φυτεμένων δωμάτων.

Στεγάνωση

Απόλυτη στεγάνωση με παράλληλη αντιριζική προστασία

Αποστράγγιση

Εξαιρετική αποστράγγιση με ταυτόχρονη αποθήκευση νερού

Φύτευση

Ιδανικό υπόστρωμα για υγιή ανάπτυξη φυτών

62 Έτη εμπειρίας στον χώρο της στεγανοποίησης

Αντοχή

Σύστημα με ελαφριά υλικά και εξαιρετική αντοχή στη συμπίεση

Εφαρμογή

Εύκολη εφαρμογή με λίγα στάδια 

Αξεσουάρ

Ποικιλία εξαρτημάτων για ελευθερία στη σχεδίαση του κήπου

62 Έτη εμπειρίας στον χώρο της στεγανοποίησης

EshaOxygen

Είστε Αρχιτέκτονας, Μελετητής, Κατασκευαστής;

Ελάτε σε επαφή με το τμήμα Πωλήσεων της Esha και ένας Μηχανικός Πωλήσεων θα είναι στην αποκλειστική σας διάθεση για να σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά που εφαρμόζονται στους διάφορους τύπους “πράσινου δώματος”. Επίσης θα σας αποστείλει τα σχετικά πιστοποιητικά όπως και θα σας καθοδηγήσει με αναλυτικά τεχνικά σχέδια για την εφαρμογή που έχετε προς υλοποίηση. Η άριστη ποιότητα των υλικών και η μακρόχρονη εμπειρία μας σε έργα “πράσινου δώματος” αποτελούν εγγύηση για ένα άριστο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Γνωρίστε τα υλικά

εργα

Δείτε τα έργα

Τα τελευταία αρκετά χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό δημιουργούνται “πράσινες στέγες” σε ολοένα και περισσότερα Δημόσια αλλά και ιδιωτικά κτίρια.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Κατεβάστε την παρουσίαση του συστήματος Eshaoxygen

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις για τα "πράσινα δώματα"

Η ανθεκτική και ποιοτική στεγάνωση είναι νευραλγικό σημείο για την επιτυχία ενός φυτεμένου δώματος. Οι αντιριζικές στεγανωτικές μεμβράνες EshaGum Antiroot και EshaDien Antiroot αποτελούνται από τροποποιημένη άσφαλτο, φέρουν ως εσωτερικό οπλισμό πολυεστερικό ύφασμα υψηλών μηχανικών αντοχών και έχουν άνω και κάτω επικάλυψη φιλμ πολυαιθυλενίου. Εμπεριέχουν δε στην μάζα τους ειδικό αντιριζικό πρόσθετο για προστασία από την διάτρηση των ριζικών συστημάτων. Είναι ιδανικές για τη στεγάνωση ενός φυτεμένου δώματος γιατί είναι εύκαμπτες και παραλαμβάνουν πολύ εύκολα τις ιδιομορφίες του υποστρώματος. Επίσης, κατά την κατασκευή της στεγάνωσης τήκονται στα άκρα τους και δημιουργούν μια ενιαία στεγανή επιφάνεια. Στο φυτεμένο δώμα οι στεγανωτικές μεμβράνες είναι προστατευμένες από υπερκείμενα στρώματα (π.χ. χώμα, βατότητα, μονωτικά υλικά, κ.λ.π.) οπότε εγγυώνται ισόβια στεγανότητα στην κατασκευή.

Ο εντατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση μεσαίων ή αυξημένων απαιτήσεων. Έχει πάχος μεγαλύτερο των 21 cm και δημιουργεί μεγαλύτερα πρόσθετα στατικά φορτία από έναν εκτατικό τύπο. Είναι φύτευση μεσαίων έως υψηλών απαιτήσεων σε νερό, θρεπτικά συστατικά και συντήρηση.
Ο εντατικός τύπος μεσαίων απαιτήσεων περιλαμβάνει φυτά εδαφοκάλυψης, χαμηλούς θάμνους και χλόες, που στο σύνολο τους δημιουργούν ένα τοπίο, το οποίο έχει χρώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο εντατικός τύπος αυξημένων απαιτήσεων περιλαμβάνει ποικιλία φυτών, θάμνων και δέντρων, με τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν κήποι με υψηλή βλάστηση, με στοιχεία νερού και να συνδυαστούν με στοιχεία «σκληρού τοπίου», όπως πεζόδρομους ή δρόμους για τροχήλατα οχήματα.

Η τεχνολογία φυτεμένων δωμάτων της Nophadrain καταργεί το παραδοσιακό χαλίκι ως μέσο αποστράγγισης και προτείνει αντ’ αυτού πολυστρωματικά αποστραγγιστικά φύλλα. Τα προϊόντα αυτά συνδυάζουν τις στρώσεις διήθησης, αποστράγγισης και διαχωρισμού-προστασίας σε ένα προϊόν, εξαιρετικά ελαφρύ, το οποίο τοποθετείται εύκολα και γρήγορα.
Αποτελούνται από ένα διάτρητο φύλλο πολυστερίνης (High Impact Polystyrene-HIPS) με κωνοειδείς προεξοχές ορισμένου πάχους, και επικολλημένων αμφίπλευρα, με επανασυγκολλούμενη κόλλα διαρκείας, δύο μη υφαντών γεωϋφασμάτων.

Ο εκτατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση ελαχίστων ή μικρών απαιτήσεων. Έχει χαμηλό πάχος υποστρώματος φύτευσης (από 7 cm μέχρι 20 cm), δε δημιουργεί μεγάλα πρόσθετα στατικά φορτία και δεν έχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Τα φυτά που επιλέγονται είναι φυτά εδαφοκάλυψης και ποώδη, έχουν ελάχιστες
ή μικρές απαιτήσεις σε νερό, είναι ανθεκτικά στον άνεμο και στο ψύχος, έχουν πολύ μικρό βάρος και χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση. Το σύστημα αυτό βρίσκει πολλές εφαρμογές σε μη προσβάσιμες στέγες κτιριακών εγκαταστάσεων, σε πρανή ή σε κτήρια τα οποία
δεν είναι ικανά παρά να φέρουν ελαφρύ πρόσθετο φορτίο βλάστησης.

Οι αποστραγγιστικές μεμβράνες της Nophadrain είναι προϊόντα εξαιρετικά ελαφριά (0,8-1,3 kg/m2) και λύνουν το πρόβλημα της στατικής επιβάρυνσης που δημιουργούσε παλιά το χαλίκι ως μέσο αποστράγγισης. Επίσης στην περίπτωση της εκτατικής φύτευσης το βάρος του συστήματος EshaOxygen μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο αντικαθιστώντας το κηπευτικό χώμα με ειδικά σχεδιασμένες πλάκες πετροβάμβακα (ND SM25/SM50). Το τελευταίο συναντάει εφαρμογή σε φύτευση κεκλιμένων επιφανειών που δέχονται μόνο πολύ ελαφριά φορτία (~50 kg/m2).

Όλα τα στεγανωτικά υλικά της Esha είναι πιστοποιημένα με CE και η παραγωγική τους διαδικασία με ISO 9001 και ISO 14001.

Όλες οι αποστραγγιστικές μεμβράνες της Nophadrain είναι προϊόντα ανακυκλώσιμα και πιστοποιημένα κατά CE.